2018-05-15 12:55:25• hírek • Közlemény

Kezdődik a szúnyogirtás, vigyázzunk a méhekre!

Megkezdődik végre a szunyogirtás. Az embereket és állatokat egyaránt gyötrő szúnyogok elleni védekezés a klímaváltozással egyre fontosabb üggyé válik. Melegedő időjárásunk, a nyári ár- és belvizes időszakok gyakoribbá válása miatt új szúnyogfajok, és az általuk terjesztett kórokozók jelennek meg szerte Európában. 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal értesíti az érintetteket, hogy megfelelő időjárási viszonyok esetén május 17-én, csütörtökön elkezdődik a szúnyogirtás Szatmárnémetiben. A légi permetezéssel szétszórt vegyszerek veszélyesek a méhekre is, ezért a polgármesteri hivatal arra kéri a tulajdonosokat, hogy ebben az időszakban zárják be őket.


Nem olyan régen, április 20-án, pénteken éjjel kezdték meg a kullancsírtást is. A lakossághoz intézett közleményben leírták, hogy a kullancsirtás a hivatal által karbantartott parkokat és a város többi zöldterületét is értinti. A tájékoztató szerint a nyár további részében is éjszaka kerül majd sor a akciókra, megfelőlen  az érvényben lévő törvényeknek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: